Autodesk Fusion 360 Productinformatie
Autodesk Fusion 360 is de nieuwe software waarmee ontwerpers en engineers 3D-productontwerpen creëren en met anderen samenwerken vanuit de cloud. Fusion 360 is het ideale programma om concepten en ideeën uit te werken door middel van een solid, surface en freefrom modeler. In Fusion 360 zit een render-omgeving geïntegreerd waarmee je fotorealistische visualisaties kunt creëren. Via de CAM-koppeling of de 3D-print optie is het mogelijk om je ontwerpen direct te produceren.

Een complete productontwikkelingstool
Van concept tot vervaardiging is Autodesk Fusion 360 een complete productontwerptool. Begin met het snel herhalen van uw ontwerp om tot het beste ontwerpconcept te komen. Ga vervolgens naar de productie-engineering door eenvoudig gebruik te maken van uw conceptueel ontwerp. Bereid tot slot uw ontwerp voor fabricage voor door gebruik te maken van de geïntegreerde 2- en 3-assige CAM of met behulp van het 3D-printinghulpprogramma voor additieve vervaardiging. Dit alles in één enkel ontwerp zonder te schakelen tussen toepassingen.

Samenwerken
Maak een einde aan de gegevenskloof tussen de ontwerp- en productie-engineeringafdeling. Doe meer met uw ontwerpgegevens door complexe oppervlakken te creëren die daadwerkelijk bewerkt kunnen worden en verwerkbaar zijn stroomafwaarts in het engineerings- en vervaardigingsproces.

Flexibele modelleringsomgeving
U kunt kiezen hoe u ontwerpt. Fusion 360 bevat flexibele real-time directe modellering evenals functie gebaseerde parametrische modellering. U beslist welke omgeving zinvol is in welke fase van het productontwerpproces.

Import & export van bestanden
Importeer en exporteer ontwerpbestanden met een uitgebreide set van CAD-gegevensvertalers. Fusion 360 ondersteunt de vertaling van meer dan 50 verschillende bestandstypen, waaronder OBJ, DXF, DWG, SLDPRT en PDF. Onnauwkeurige omzettingen tussen bestandstypen en communicatieproblemen met partners, leveranciers of klanten behoren tot het verleden.

Moderne ontwikkelingscyclus
Het Fusion 360-ontwikkelingsteam luistert naar u. Zij hebben hun ontwikkelingsproces gemoderniseerd om ongeveer elke 6-8 weken updates uit te brengen. Deze verbeteringen komen rechtstreeks voort uit feedback van de klanten om van Fusion 360 een nog krachtigere, intuïtievere en stabielere ontwerptool te maken.

Geïntegreerd gegevensbeheer
Fusion 360 zorgt voor gegevensbeheer en versiecontrole, zodat u dat niet hoeft te doen. Beheer projecten vanuit één centraal dashboard waarin u CAD-gegevens en andere noodzakelijke gegevens, zoals pdf’s, documenten, afbeeldingen en om het even wat u nodig hebt voor uw project, kunt toevoegen. Fusion 360 zal automatisch versies creëren en beheren, zodat u gemakkelijk een oudere versie opnieuw kunt bekijken of ernaar kunt terugkeren. Vind gemakkelijk onderdelen die ingebouwd zijn in complexe ontwerpen en vereenvoudig hergebruik van ontwerpen met de geïntegreerde zoekmachine. Dit alles zonder dure implementatie- en onderhoudskosten.

Samenwerking is de sleutel
Werk alleen of met anderen vanuit een centraal projectdashboard. Behoud de controle over wie toegang heeft om projecten te bekijken, te becommentariëren en te bewerken. Maak ontwerpevaluaties in een handomdraai met de mogelijkheid om projectgegevens te bekijken via een webbrowser, zodat medewerkers kunnen deelnemen, zelfs als ze niet over Fusion 360 beschikken. Ga naar projecten met uw mobiel toestel om ontwerpen te bekijken, met uw team te evalueren en commentaar te posten. Al uw teamleden kunnen de projectgegevens in hun browser bekijken met Autodesk A360 en commentaren uitwisselen, zelfs zonder Fusion 360.

Fabricage
Bereid uw ontwerpen voor bewerking voor met een geïntegreerde CAM-tool met 2.5- en 3-assige bewerking of maak gebruik van de 3D-printmogelijkheden voor additieve vervaardiging.
U maakt uw modellen eenvoudig klaar om te 3D-printen..

Het werkt met uw bestaande hardware
Installeer Fusion 360 op zoveel computers of apparaten als u maar wilt. Fusion 360 is ontwikkeld voor zowel Mac als pc, zodat u uw favoriete besturingssysteem of beide kunt gebruiken zonder extra kosten.

3D-weergave en -visualisatie
Communiceer uw ontwerpconcept, intern of aan klanten, of maak fotorealistische marketingmaterialen, rechtstreeks vanuit uw model. Fusion 360 ontlast uw machine van het zware rekenwerk door de grafische renderings van uw ontwerpen uit te voeren in de cloud, zodat u ze op uw A360-dashboard kunt bekijken en ze elk moment kunnen worden gedeeld. Als u meer controle over uw rendering wilt, kunt u de omgeving, scherptediepte, effecten, raytracinginstellingen en visuele stijlen met een eenvoudige sleepfunctionaliteit rechtstreeks aanpassen in Fusion 360 en het ontwerp daarna lokaal renderen.